T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / ALTINOVA - Subaşı Ortaokulu

Tarihçe

SUBAŞI ORTAOKULU

 

                                              

 

a)Okulun Tarihçesi:

         Subaşı'nda ilkokul eğitimine resmen ve ilk kez 1941 yılında başlanmıştır.

         Okul olarak kullanılan bina şu anki Subaşı Belediyesi'nin  bulunduğu arsadaki eski muhtarlık binası'dır. Bir iki yıl bu binada eğitim yapılmış sonra ilk resmi okul bugünkü düğün salonunun bulunduğu yerde iki derslikli olarak inşa edilmiştir. Bu binanın da yetersiz kalması üzerine köy halkı tarafından aynı yerin yan tarafına bodrum kat üzerine bir okul yapılmıştır. Yapılan bu okul binasında eğitime devam edilirken duvarlarının çatlaması üzerine eğitim öğretime köy merkezindeki kahvehanelerin okula dönüştürülmesiyle devam edilmiştir.1965 yılında bu günkü okulun bulunduğu arsaya devlet-vatandaş işbirliği ile 6 derslikli bir okul inşa edilmiştir. 06.05.1966 tarihinde eğitime açılmıştır.

         Şu an içinde eğitim yapılan okul da devlet vatandaş işbirliği ile ilkokulun 8 yıllık ilköğretim okuluna dönüştürülmesi amacıyla yapılmıştır.1993-94 öğretim yılında Geyikdere, Ahmediye ve Havuzdere köylerinden taşımalı gelen öğrencilerle Subaşı İlköğretim Okulu olarak eğitime devam etmiştir. Eski binanın duvarları öğrenci can güvenliğini tehdit edecek şekilde çatlayınca gerekli makamların izniyle Aralık 1998'de öğrenciler boşaltılarak bu binanın yarısı yıkılmış, sağlam kalan 3 derslik onarılarak kullanılmaya devam edilmiştir.17 Ağustos depreminden sonra 2000-2001 yılında okul bahçesine 8 derslikli bir ek bina daha inşa edilmiş ve okulun derslik sayısı 20'ye çıkarılmıştır. Deprem sonrası kalıcı konutların Subaşı'na yapılması nedeniyle iki öğretim yılı Kalıcı Konutlar, Ahmediye Köyü ve Geyikdere Köyü'nden gelen öğrencilerle eğitim öğretime devam edilmiş, kalıcı konutlara Hacı Ali Saruhan (Deniz gören) İlköğretim Okulu'nun yapılmasıyla da Subaşı İ.Ö.O'na taşınan köylerdeki öğrenciler orada  eğitim görmeye başlamıştır.

          Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 20/05/2013 tarihinde aldığı kararla "Okulların Dönüştürülmesi" kapsamında okulumuz ;2013-2014 yılından itibaren 8 derslikli ek binada "SUBAŞI ORTAOKULU " olarak bağımsız bir okul olmuştur.

b)Okulun özellikleri: Okulumuz ortaokul olarak karma ve gündüz eğitim öğretim yapmaktadır. Öğrenim şekli normal olup ortaokulda şu anda5,6,7,8.sınıflardan birer şube olarak 4 derslikte eğitim öğretim yapılmaktadır. Bunun dışında; 1 Adet Türkçe-Sosyal sınıfı,1 adet Fen Laboratuarı,  Teknoloji ve Tasarım, Masa Tenisi Salonu bulunmaktadır.

 

.

 

 

Taner YEŞİLMURAT

Okul Müdürü

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2013 - Güncelleme: 15.11.2023 14:27 - Görüntülenme: 2754
  Beğen | 5  kişi beğendi